Vahemeremaades populaarne delikatess, kuivatatud kalamari. "Vaese mehe kalamari" on tuunikala või kefaali (mõnikord ka mõõkkala) mari, mis kuivatatakse ning pannakse seejärel paariks nädalaks meresoola sisse. Tulemuseks on kuiv ja kõva mari, mis kaetakse mesilasvahaga. Serveerimisel eemaldatakse vahakiht, botarga lõigatakse õhukesteks viiludeks või riivitakse. Itaalias on 'bottarga' levinud Sitsiilia ja Sardiinia köögis. Botargat või kasutada sarnaselt kuivatatud anšoovistele, aga hind on palju krõbedam. Õhukesi, sidrunimahlaga maitsestatud bottarga-viilakaid serveeritakse tihti suupistena, samuti kasutatakse bottargat pastakastmetes. Kreekas valmistatakse 'avgotaracho' kreeka vetest püütud kefaali marjast. Seal pestakse terve mari veega, soolatakse meresoolas ning seejärel kuivatatakse enne mesilasvahasse 'pakendamist' päikese käes.