Maitsev akipuu kasvab troopilises Lääne-Aafrikas. Viljad on pirnikujulised, küpsedes muutub roheline vili kollakas-oranžiks. Valmis vili kaalub 100-200 grammi ning lõhkeb, paljastades kolm suurt musta seemet, mida ümbritseb kollakas pehme ja kreemjas viljaliha - 'arilli'. Seemned ja viljakest on mürgised, süüa kõlbabki vaid kollane 'arilli'. Vilja tohib korjata vaid siis, kui need on loomulikul teel avanenud. Kuigi maitsev akipuu on pärit Lääne-Aafrikast, siis kulinaarset tähtsust omab see eelkõige Jamaikas. "Ackee & saltfish" ehk aki ja soolakala on Jamaika rahvusroaks, ning selle valmistamiseks hautatakse soolatursk keedetud aki, sibula, paprika, tomati ja ürtidega. Akipuu toodi esmalt Jamaikale, alles hiljem Haiitile, Kuubale, Puertoriikosse, Barbadose saarele jm. Nüüd kasvatatakse seda ka Floridas USAs. Maitselt meenutab keedetud munakollast, välimuselt midagi ajusarnast - mis seletab ka ingliskeelset sünonüümi "vegetable brain". Fotol olev aki-pilt on tehtud restoranis El Bulli (aprill 2008)