Terav-hapukas guajillo tšilli meenutab maitselt veidi rohelist teed ja pähkleid. Värvib kastmed kaunilt punaseks. Klassikaline Mehhiko tšillipipar. Kuivatatud guajillo tšillide kasutamiseks eemalda varreots ning raputa seemned välja (seemned viska minema). Murra tšillipipar lahti ning rösti kergelt kuival praepannil. Ära kõrveta! Seejärel leota äsjakeedetud vees umbes 15 minutit. Nõruta ja püreesta. Saadud püreed võib lisada suppidele, kastmetele, hautistele või salsadele. Teine võimalus on lõigata kuivatatud guajillo kaunad kääridega peenikesteks ribadeks ning neid lahjas äädikalahuses pehmenemiseni leotada. Selliseid ribasid võib kasutada roogade kaunistamiseks. Säilita jahedas valguse eest kaitstud kohas või sügavkülmas. Kümne punkti skaalal hinnatakse guajillo teravuseks 3.