Jaggery toorsuhkur

Dehüdreeritud suhkruroo- või palmimahl, millel on karamellimaitse ja veidi kleepuv, purune tekstuur. Kuna datlipalmi mahlast valmistatud suhkur on kallim ja raskesti kättesaadavam, siis enamasti müüaksegi jaggery nime all suhkruroost tehtud suhkrut. Jaggery valmistamiseks kuumutatakse kontsentreeritud suhkrusiirupit 200°C, müüakse alati kuivade blokkidena. Jaggery sisaldab rohkem mineraalsooli, kui tavaline suhkur. Võib süüa niisama, või kasutada erinevate roogade (sh aedviljakarrid) maitsestamiseks. Populaarne india köögis (tuntud ka kui 'bella' kannada, 'bellam' telugu, 'vellam' tamili, 'gur' hindi, punjabi ja gujarati murdeis). Võib retseptides asendada pruuni suhkruga, aga maitse ei ole päris sama. Mehhikos ja Lõuna-Ameerikas võib kohata sarnast suhkrurootoodet, mille nimi on 'panela' või 'piloncillo'.