Pikkuim-tuun on pikkade mõõgataoliste rinnauimedega
tuunikala. Selg ja küljed on punakaspruuni varjundiga, kõhuosa hõbejas, sabal peenike valge triip. Keskmiselt 55-100 cm pikk ja 30-40 kg raske. Pikkuim-tuunikala roosakas liha on õrn, maitsev, kergelt hapuka kõrvalmaitsega. Hinnatud toiduaine ja suure majandusliku tähtsusega tooraine kalatööstuses, kus seda turustatakse 'valge tuuni' nime all (Muide, pikkuim-tuun on ainus tuunikala, mida võib Ameerika Ühendriikides turustada kui 'white meat tuna'.) Heledat liha kasutatakse laialdaselt kvaliteetkonservide tootmiseks, tumedat liha aga soodsama hinnaga konservide ja pasteetide valmistamiseks. NB! Prantslased kutsuvad pikkuim-tuuniks hoopis
kulduim-tuuni ja see tekitab sageli tarbijates segadust. Euroopas püütakse pikkuim-tuuni suviti Biskaia lahest. NB! Pikkuim-tuuni liha sisaldab suuremal hulgal elavhõbedat, kui teistel sellesse liiku kuuluvatel kaladel. Vanemate kalade lihas on elavhõbeda kontsentratsioon suurem kui noortes kaladel.