soolarohi

Harilik soolarohi (Salicornia europaea L.) kuulub samasse taimeperekonda peedi, spinati ja lehtpeedi ehk mangoldiga. Soolarohtu tavaliselt keedetakse ja serveeritakse soojalt sulavõiga. Keedetud soolarohi on natuke soolase kalamaitsega. Britid kasutavad seda nt kalaroa lisandina. Värsket või blanšeeritud soolarohtu võib lisada salatitele või kasutada roogade garneerimiseks. Aeglaselt ahjus kuivatatud ja jahvatatud soolarohtu võib kasutada ka soola asemel. Kuna värske soolarohi ei säili hästi, siis hoidistatakse seda. Ladinakeelne nimi 'salicornia' tuleb kreekakeelsest sõnast 'sal' (sool) ja 'cornus' (sarv) - viitab sellele, et tegemist on soolase pikki sarvi meenutava taimega:) Soolarohi nimi teistes keeltes: 'zeekraal' (hollandi), 'haipengzi' (hiina). Britid kutsuvad soolarohtu ka 'vaese mehe spargliks' ('poor man's asparagus').