Küünlapähklid

Kuigi taime eestikeelne nimetus on "moluki tungpuu", siis Heino Kiik on välja pakkunud palju suupärasema "küünlapähklipuu" või "küünlapuu". Kiike jälgides kasutan Nami-namis terminit "küünlapähklid". Küünlapähklid on troopilise küünlapuu mittesöödavate viljade sees leiduvad seemned. Röstitud küünlapähkleid kasutatakse singapuri, malai ja indoneesia köögis kastmete paksendamiseks. Küünlapähklite kuumtöötlemine on vajalik, kuna toored pähklid on väga toksilised ja tugevad kõhulahtistid. Küünlapähklid sisaldavad rohkelt õli. Havailased põletavad küünlapähkleid valguse saamiseks - siit ka siis nimi. Küünlapuuõli kasutatakse havail ka ekseemide raviks; poleeritud seemneid kasutatakse ehete valmistamiseks. Kui küünlapähkleid ei ole saadaval, siis võib asendamiseks võtta parapähklid või makadaamiad.