Jahuvabad mandli- või pähkliküpsised.
Siin väike kokkuvõte raamatust Grand Larousse Gastronomique: MAKROON on väike ümmargune küpsetis, väljast krõbe ja seest pehme, mis on valmistatud kooritud mandlitest, suhkrust ja munavalgetest. Tihti maitsestatakse makroone kohvi, šokolaadi, maasikate, sarapuupähklite, pistaatsiapähklite, kookospähkli, vanilje või muude lisanditega. Vahel serveeritakse makroone kahe kaupa kokkuliidetult nagu Gerbet’ makroonid ehk Pariisi makroonid. Nende päritolu on iidne.
Retsept pärineb renessansiaegsest Itaaliast, täpsemalt Veneetsiast, kuid mõned peavad makroonide sünnkohaks Cormery’d (791). Paljudes Prantusmaa linnades on makroonid saanud . Nancy’s, kus makroonid olid eriti populaarsed XVII sajandil, valmistasid neid usklikud karmeliidid, kes vastasid Thérèse d’Avila üleskutsele: "Mandlid on head neile tütarlastele, kes ei söö liha."
Pariisi makroonid, mida peetakse kõige hinnatumateks, on ümmargused, siledad ja pandud kahekaupa kokku kreemi, moosi või ganache’iga. Hollandi makroonide koorik lõhestatakse noaotsaga peale kuivatamist kuivatuskambris ja enne küpsetamist ahjus.