Lõuna-Ameerikast (täpsemalt Peruu ja Ekvadori mägedest) pärit troopiline puuvili. Kasvab troopilises ja subtroopilises kliimas, sh Hispaanias, Lõuna-Ameerikas ja Aafrikas. Viljad on suured ja lopergused. Kest on hallikas-roheline, enne söömist tuleb eemaldada (mis teeb käed kleepjaks). Viljaliha on pehme ja valkjas, sisaldab rohkelt suuri tumedaid seemneid, mida ei sööda. Maitselt mõnusalt kreemjas (Mehhikos 2005. a. sügisel isiklikult järgi proovitud, sealt ka foto ;) ja magus. Meenutab veidi
banaani,
maasikat ja
ananassi. Poolitatud annoona viljaliha võib süüa lusikaga, seda võib lisada puuviljasalatitesse või serveerida jäätisega. Pressitud annoonamahla võib lisada viilile, jäätisele või piimale. Püreestatud annoona on maitsev magustoidu- või jäätisekaste. Veel kõvad annoonad tuleks senikaua toatemperatuuril hoida, kuni nad pigistades kergelt järgi annavad, siis säilitada külmkapis. Säilita jahedas, 10-12 kraadi juures. Küps annoona säilib vaid lühikest aega.