Beseetort Pavlova on üks austraallaste lemmikdesserte. Legendi kohaselt valmistas Pavlova tordi Perthis asuva 'Hotel Esplanade' kokk Herbert Sachse 1935. a. Inspiratsiooniks oli kuulus vene baleriin Anna Pavlova (1881-1931), kes 1920ndatel Austraalias esines. Kokk tahtis valmistada midagi sama 'kerget ja õhulist', kui seda oli kuulsa baleriini tants. Teiste allikate kohaselt on Pavlova tort pärit hoopis Uus-Meremaalt - nimelt esines Anna Pavlova 1926. a. Uus-Meremaa pealinnas Wellingtonis ja inspireeris ühte hotellikokka beseetorti valmistama. Austraallased ja uusmeremaalased vaidlevad kuulsa tordi algupära üle siiani. Tundub, et granadillikattega ja vahukommise sisuga beseeetordid olid Uus-Meremaal eelmise sajandi alguses väga levinud. Aga "Pavlovaks" hakkasid sellist beseetorti kutsuma ikka austraallased. Pavlova tort koosneb beseepõhjast, mis on väljast krõbe ja seest pehme nagu vahukomm. Pavlova kaunistatakse vahukoore ja marjade-puuviljadega ning serveeritakse enamasti marjakastme või vahukoorega.