Kuulus hispaania sink. Serrano singi valmistamiseks hõõrutakse sink jämeda kuiva meresoolaga väga madalal temperatuuril väga niiskes ruumis, vajadusel veel ka soolamisseguga ning jäetakse soolduma ja valmima nii, et ruumi temperatuur aja kulgedes pidevalt tõuseb ja õhuniiskus langeb. Sool stabiliseerib lihavalgud ja väljutab lihast vee (kuivatab liha). Singi valmimiseks kulub 7-16 kuud. Serrano sinki iseloomustavad ainuomane lõhn ja intensiivne (võib-olla kergelt hapukas) maitse, kuiv konsistents, purpunane värvus, umbes 1 cm paksune pekikiht. Serveerimiseks lõigatakse Jamón serrano paberõhukesteks viiludeks ja serveeritakse eelroa või suupistena leiva, võikuulikeste ja värskete mahlaste lisanditega (melon, viigimarjad, avokaado jms). Jookidest sobivad punane vein, hästi külm õlu, šerri.