Kubeebapipar

Maitseainena kasutatakse kubeebapipra vilju. Marjad on veidi suuremad kui tavalised pipraterad, ning kestad on veidi karvased. Enamus marjadest on seest tühjad. Kubeebapipraid müüakse tervena ja enne tarvitamist tuleb need purustada või jahvatada. Tugeva ja kibeda maitsega, meenutab veidi puitu, kamprit ja pipart. Sisaldab kuni 10% eeterlikke õlisid. Kubeebapipar on pärit Indoneesiast, peamiselt Jaava saarelt. Ent ka mõned Aafrika riigid (Sierra Leone, Kongo) ekspordivad kubeebapipart. Kubeebapipar oli Euroopas populaarne 16-17. sajandil, mil seda kasutati musta pipra asemel, ent nüüdseks on kubeeba unustatud maitseaine. Tänapäeval kasutatakse peamiselt Põhja-Aafrikas, eriti Marokos (kuulub sageli ras el hanout koostisesse) ja Tuneesias.