Sellel maitsetaimel on eestikeelne nimi täitsa olemas - pipra-koldpuu. Samas on kokaraamatus seda keeruline kasutada - retseptis oleks vaja pipra-koldpuu seemnekodasid. Sichuani pipar kõlab võõrapäraselt. Soomlased ja inglased kutsuvad seda "aniispipraks", aga peale mõningast kaalumist kasutame Nami-Nami lehel terminit Sichuani pipar.
Sichuani pipar on siis kuni 3 m kõrguseks kasvava pipra-koldpuu kuivatatud pipratera suurused seemnekojad. Sichuani pipra maitse paraneb, kui neid kuival pannis või õlis kergelt kuumutada. Maitse on tugev, ent mitte nii tuline kui nt tšillil. Hiinlased kasutavad aniispiprasoola (jahvatatud röstitud seemnekojad soolaga).
Kuuluvad hiina viievürtsisegu ja jaapanlaste shichimi togarashi koostisesse. Asendamiseks sobib sidrunipipar või must pipar või must pipar/aniis vahekorras 1:1.
Sichuani pipar on tuntud kui hiina pipar, jaapani pipar, fagara, Setsuani pipar, Szechuani pipar või aniispipar. Hiinlased kutsuvad aniispipart 'fagara', jaapanlased 'Sansho'.