Asaföötida ehk juudavaik on leeskputke ja pastinaagiga sarnaneva sarikalise feerula juurest saadav lateksilaadne vürts. Värskel asaföötidal on jube lõhn, ent pisikestes kogustes praetult on asaföötidavaik väärtuslik ja omapärane maitseaine. Nn pulbriline asaföötida on segatud riisijahuga ning seda on lihtsam kasutada. Vanad roomlased kasutasid asaföötidat ning keskajal oli asaföötida populaarne lambaliha maitsestamisel. India köögis kasutatakse asaföötidat mõnikord aedviljaroogades sibula ja küüslaugu asemel. Lõuna-India tamilite maitseainesegu 'sambaar podi' sisaldab asaföötidat. Asaföötida on saadaval kahel moel: 1) tugevalõhnalist asaföötidavaiku tuleb enne kasutamist kindlasti praadida, sest see parandab maitseomadusi. Herneterasuurune kogus asaföötidavaiku on enam kui piisav suure potitäie maitsestamiseks. 2) pulbriline asaföötida on mahedam ja seda ei pea enne kasutamist praadima. Asaföötidat võib proovida sibula ja küüslaugu asemel, sobib aedvilja- ja seeneroogade maitsestamiseks.