Rooga
alkoholi kastma, alkoholiga piserdama ja seejärel läitma. Eesmärgiks on anda roale alkoholi maitse ilma alkoholi endata, mis kuumutamisel aurub. Kõige efektsem on flambeerida rooga külaliste nähes. Flambeerimisega peab olema väga ettevaatlik, soovitav on seda teha spetsiaalsel serveerimislaual söögilauast veidi eemal. Mitte mingil juhul ära liiguta taldrikut flambeerimise ajal! Soovitav on läheduses hoida ka suuremat sorti metallkaant - juhuks, kui flambeerimine kontrolli alt väljub. Flambeerimiseks peab alkohol olema vähemalt 40% (mahuprotsent). Mida kangem alkohol, seda kauem leegid kestavad. Sobivad erinevad brändid (sh maitsestatud), konjak, tume
rumm,
viski, Grand Marnier,
Cointreau, Triple Sec. Flambeerimine: Esmalt kuumuta alkohol piisavalt soojaks (st, kuni eralduvad aurud). Liigsel kuumutamisel alkohol aurustub ja flambeerimine ebaõnnestub. Kuumutamiseks vala nõutud alkoholikogus väikesesse potti. Tõsta pott nõrgale tulele (NB! ära eales vala alkoholi otse pudelist pliidi kohal olevasse potti, kuna leegid võivad mööda alkoholi "üles ronida"). Kui alkohol kergelt aurub, siis kalla veidi kuuma alkoholi suure lusika/kulbi sisse ning süüta pika tikuga põlema. NB! Flambeerimine õnnestub ainult juhul, kui (a) alkohol on piisavalt kuum; ning (b) kui alkohol ei ole liiga tuline. Kalla läidatud alkohol ettevaatlikult kuumale roale. Serveeri roog alles peale leekide vaibumist.