Hiinas eksisteerib vähemalt 1500 rohelise tee sorti, mis on eristatavad teepuu liigi, teelehe kuju, koristamise tehnoloogia, töötlemise, värvi, aroomi, maitse ning kvaliteedi järgi. Roheline on väga õrn ja tundlik tema valmistamiseks kasutatava vee suhtes. Tee keetmiseks sobib pehmem vesi (väiksem kaltsiumi ja magneesiumsoolade sisaldus). Pehme värske veega valmistatud tee ei ole vänge maitsega, vaid meeldiv, ilusa värvuse ja suurepärase lõhnaga. Tõmbamiskestuse pikendamine ei tee teed kangemaks. Kanguse määrab ainult lisatud tee kogus. Tee virgutav toime kestab 5-6 tundi. NB! Lastele tehakse poole lahjem tee. Tee tõmbamine: virgutava toimega 2-3 min., rahustava toimega 5-6 min. Igapäevane jaapani roheline tee on Bancha, millest saab hea aroomi, meeldiva maitse ja magusa järelmaitsega tee. Jaapani teedest on Banchas kõige vähem naturaalset kofeiini, seetõttu soovitatakse seda algajatele rohelise tee joojatele ja lastele. Kõige populaarsem jaapani roheline tee on Sencha, mil on kerge puhas maitse ning aroom. Säilitab C-vitamiini sisalduse minimaalse töötluse tõttu. Aitab kaasa seedimisele.