Pähkelviljaline. Kreemja ja kergelt vahaja tekstuuriga, maheda ja magusa maitsega. Hästi kõva koorega - seetõttu müüakse enamasti juba puhastatult. Pärit Austraaliast, tänapäeval kasvatatakse ka Hawail. Makadaamiapähklid on üsna kallid, süüakse toorelt või soolaga matisestatult kokteilikõrvasena. Väga maitsvad ka magusates küpsetistes - eriti hea kaaslane karamelliga, ananassiga, jäätisega ja šokolaadiga. Makadaamiatest valmistatakse kvaliteetset õli ning pähklivõideid. Peenestatud makadaamiad sobivad kana ja kala paneerimiseks. Makadaamiaid võib kasutada kookides pekaanpähklite asemel. Säilita õhukindlas karbis, nt külmkapis (st kuivas jahedas kohas).
Vt ajakirja "Eesti Loodus" 1998. aasta märtsinumbrist. Makadaamia pähkli õli kasutatakse laialdaselt kosmeetikatööstuses.