Kooreliköör

Kodusel teel valmistatakse nn tiigripiima. Tuntuimad on ehk järgmised kooreliköörid: VANA TALLINNA KOORELIKÖÖR (kangus 16%) kuulutati 2001. aastal Eesti parimaks alkohoolseks joogiks. Tootjaks on AS Liviko. Vana Tallinna Koorelikööris on traditsioonilisele Vana Tallinnale omane rummi-tsitrusemaitse ühendatud koorele omase värskusega. Likööri võib nautida puhtalt, jääga või kohvile lisatult. Soovitatav hoida temperatuuril 5-25°C. IRISH CREAM LIQUEUR BAILEY'S kooreliköör põhineb mahedal iiri viskil, millele on lisatud rõõska koort ning looduslikud lõhna- ja maitseained. Tootmises 1974. aastast, kangus 17%. Sobib juua nii puhtalt kui ka erinevates kokteilides. AMARULA CREAM on Lõuna-Aafrikast pärit kooreliköör, mille valmistamisel kasutatakse vaid Aafrikas kasvava marulapuu (Sclerocarrya birrea) vilju. Liköör tuli turule 1989. aasta septembris ja on nüüdseks kiiresti levinud kogu maailmas. HEATHER CREAM koorelikööri valmistatakse Šotimaal R. Carmichael and Sons Ltd poolt (Airdrie, Lanarkshire). Valmistatakse linnaseviskist ja rõõsast koorest. Likööri võib nautida puhtalt kas toatemperatuuril või jahutatult, samuti võib tarvitada kokteilides ning magustoitude maitsestamiseks. SHERIDAN'S kooreliköör toodi turule 1992.aastal Iirimaal. Sheridan’si (kangus 15,5%) omapäraks on see, et ühte pudelisse on pandud nii vanilli- kui ka kohvimaitseline kooreliköör. Neid koos ühte klaasi kallates vajub tume, kohvimaitseline liköör alla ja hele, vanillimaitseline tõuseb peale.