Meripura meenutab välimuselt pisut pruunikstõmbunud hapukurki - siit ka ta ingliskeelne nimi. Hoya't ehk söödavat meripura kasvatatakse ainult väiksel osal Põhja-Jaapani Vaikse ookeani rannikust. Hoya püügihooaeg kestab märtsist septembrini. Kõrgekvaliteedilisel hoyal on kollakas-oranž liha ning parim on umbes nelja-aastane hoya. Meripura 'liha' kättesaamiseks tuleb eemaldada tihe välisnahk. Enamik asjatundjaid eelistab kasta meripuraviilud äädikasse ja süüa toorelt, kuid seda võib ka keeta, süüa külmutatult või praadida õlis. Meripura maitseb kibedalt, millele järgneb kergelt kleepjas ja pisut suitsu meenutav soolakas järelmaik. Muide, Kaug-Idas peetakse meripura afrodisiakumiks. Kui meripura kompida/ärritada, siis tõmbub see kõvaks ja paisub veidi, ning pritsib vedelikku välja, meenutades midagi :)