Pesa- ehk šalottsibulad on pisikesed ja lillaka koorega ning erinevalt küüslaugust või harilikust sibulast ei jäta pesasibula söömine hingeõhule spetsiifilist lõhna. Eriti populaarne on pesasibul prantsuse köögis. Sobib maheda maitse tõttu eelkõige kastmete, suppide ja puljongite maitsestamiseks. Pesasibulat tuleb säilitada kuivas ja jahedas (2-5˚C juures). NB pesasibulaid on kõige lihtsam koorida niiviisi: lõika tipust ots ära, kasta keevasse vette. Kuumuta uuesti keemiseni ning keeda 1 minut. Seejärel kasta külma vette, nõruta ja koori. NB! Nime 'pesasibul' soovitas seni levinud 'šalottsibula' asemel kasutusele võtta eestikeelsete taimenimede komisjon 2004. aastal. Kuna nimi 'pesasibul' on tõesti suupärasem, siis proovin seda Nami-namis kasutada.