KUIDAS KASUTADA? Spinatilehti tarvitatakse enne õisikute moodustumist. Spinatit süüakse nii värskelt kui ka kuumutatult. Sobib suppidesse, salatitesse, hautistesse, vormiroogadesse, pannkookidesse, aedvilja- ja kartulipüreedesse, kuklitesse. Maitsev lisand kala- ja liharoogadele.
MIDA SISALDAB? 100g spinatis on vett 91,6%, valke 2,9g, rasva 0,3g, süsivesikuid 3,5g, kiudainet 2,6g ja kaloreid 23. Spinatis on rikkalikult foolhapet, A vitamiini, kaaliumi ja magneesiumi, samuti rauda, kaltsiumi, fosforit, tsinki ja vaske.
MIKS KASULIK? Tänu suurele joodi ja kaltsiumi sisaldusele soodustab spinat vereloomet.
KUIDAS SÄILITADA? 2-5kraadises külmikus säilib kilekotti pakitud spinat 4-5 päeva ning ta sobib ka sügavkülmutamiseks.