KAERAHELBED e. HERKULOD (oats) valmistatakse kõrgkvaliteetsest kaerast. Kaer kooritakse ning seejärel röstitakse ehk darratakse. Röstimisel tehakse kahjutuks ensüümid, mis hapendavad kaeras leiduva rasva. Pärast röstimist kaer aurutatakse ja helvestatakse, seejärel kuivatatakse õhuga. Sellise töötlemisviisi tõttu ei muutu kaerahelbed mõruks ka pikemal säilimisel. Peened kaerahelbed sobivad hästi putrude, küpsiste valmistamiseks. KAERAJAHU (oatmeal) on rikas B1-vitamiini poolest ja sisaldab palju mineraalaineid (kaalium, magneesium, raud). Kaerajahu on arstide kinnitusel ainuke jahuliik, mis alandab vererõhku. Sisaldab palju limaaineid, puudub küpsetusomaduste määramisel oluline kleepvalk. Sobib küpsistesse ja leivatoodetesse koos nisujahuga ning ühe komponendina kamasse. KAERAKLIID (oat bran) on eriti tervislikud, sest lisaks kiudainetele sisaldab kaeraklii veel beta-glukaani (aitab kolesterooli ja veresuhkrut alandada), rohkesti rasvhappeid ja tokoferooli (E-vitamiin). Kaerakliidel on nõrk ja meeldiv maitse ning nendest saab maitsva pudru.