Jõhvika-mandariinimarmelaad

Mõnus marmelaad hommikusele röstsaiale. Avamata marmelaadipurk säilib kuni 4 kuud.

Kogus
2.25 kg
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

600 g mandariini

4 sidrunit

1.2 l vett

300 g jõhvikaid

1.5 kg suhkrut

1.5 dl viskit

Valmistamine

Lõika mandariinid ja sidrunid pooleks, pressi mahl suurde paksupõhjalisse potti. Pane tühjakspigistatud sidrunikoored ning sidruni- ja mandariiniseemned marlitüki sisse.

Lõika mandariinikoor ribadeks (eemalda valge osa), lisa potti. Lisa marlikott sidrunikoortega ning vesi.

Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel 1 tund, kuni mandariinikoored on pehmed. Eemalda marlikotike (pressi see esmalt kuivaks).

Lisa jõhvikad, keeda 2 minutit, kuni jõhvikad lagunema hakkavad.

Lisa suhkur ning sega, kuni see on lahustunud.

Sega juurde viski.

Kuumuta keemiseni, siis keeda üsna tugeval tulel 20-35 minutit, kuni keedis on piisavalt paksenenud.

Lase 15 minutit jahtuda, siis tõsta steriliseeritud purkidesse.

Kaaneta korralikult, säilita jahedas.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (Cranberry and clementine marmalade; November 1998). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Julia
postitatud 25.11.2016 11:46

mis teha siis selle 600 g puhastatud mandariinidega, kas lisada koos jõhvikatega?

Pille
postitatud 25.11.2016 13:41

Julia - vaja on vaid mandariinide ja sidruni mahla! Siis puhastad mandariinikoored hoolikalt sisust ja valgest membraanist, oranži kooreosa lõikad ribadeks ja lisad marmelaadile.

Kybarsepp
postitatud 01.02.2024 09:56

Sobis pühadeperioodiks imehästi.