600 g mandariini
4 sidrunit
1.2 l vett
300 g jõhvikaid
1.5 kg suhkrut
1.5 dl viskit
Lõika mandariinid ja sidrunid pooleks, pressi mahl suurde paksupõhjalisse potti. Pane tühjakspigistatud sidrunikoored ning sidruni- ja mandariiniseemned marlitüki sisse.
Lõika mandariinikoor ribadeks (eemalda valge osa), lisa potti. Lisa marlikott sidrunikoortega ning vesi.
Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel 1 tund, kuni mandariinikoored on pehmed. Eemalda marlikotike (pressi see esmalt kuivaks).
Lisa jõhvikad, keeda 2 minutit, kuni jõhvikad lagunema hakkavad.
Lisa suhkur ning sega, kuni see on lahustunud.
Sega juurde viski.
Kuumuta keemiseni, siis keeda üsna tugeval tulel 20-35 minutit, kuni keedis on piisavalt paksenenud.
Lase 15 minutit jahtuda, siis tõsta steriliseeritud purkidesse.
Kaaneta korralikult, säilita jahedas.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (Cranberry and clementine marmalade; November 1998). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
mis teha siis selle 600 g puhastatud mandariinidega, kas lisada koos jõhvikatega?
Julia - vaja on vaid mandariinide ja sidruni mahla! Siis puhastad mandariinikoored hoolikalt sisust ja valgest membraanist, oranži kooreosa lõikad ribadeks ja lisad marmelaadile.
Sobis pühadeperioodiks imehästi.
Jõhvika-mandariinimarmelaad
Mõnus marmelaad hommikusele röstsaiale. Avamata marmelaadipurk säilib kuni 4 kuud.