500 g pastinaaki
1 sl terasinepit
1 sidruni mahl
2 sl mett
500-600 g kanakintsufileesid VÕI
kanakintsutükk ja/või kana poolkoibi
200 g spargelkapsaõisikuid või brokoliinit
soola ja musta pipart
Pese pastinaagid, soovi korral koori ja lõika seejärel risti pooleks. Peenem osa lõika omakorda pooleks, jämedam ots neljaks kuni kuueks (olenevalt suurusest).
Sega pastinaagikangid kausis vähese õli, sinepi, sidrunimahla ja meega, siis maitsesta soola-pipraga.
Lõika kanakintsufileed kaheks või kolmeks, sega kausis pastinaagi ja marinaadiga.
Laota ühekordse kihina ahjuvormi ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Tõsta peale brokoliini või spargelkapsaõisikud, nirista peale veidi oliiviõli. Küpseta veel umbes 15 minutit.
Serveeri, kõrvale võid anda sidrunisektoreid.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Mee-sinepikana pastinaagiga
See tore idee on pärit Briti ajakirjandusest. Lastega pered võivad kasutada kanakintsufileesid (fotol), aga nahaga kanakintsutükid näevad efektsemadki välja.