Mee-sinepikana pastinaagiga

See tore idee on pärit Briti ajakirjandusest. Lastega pered võivad kasutada kanakintsufileesid (fotol), aga nahaga kanakintsutükid näevad efektsemadki välja.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

oliiviõli

500 g pastinaaki

1 sl terasinepit

1 sidruni mahl

2 sl mett

500-600 g kanakintsufileesid VÕI

kanakintsutükk ja/või kana poolkoibi

200 g spargelkapsaõisikuid või brokoliinit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese pastinaagid, soovi korral koori ja lõika seejärel risti pooleks. Peenem osa lõika omakorda pooleks, jämedam ots neljaks kuni kuueks (olenevalt suurusest).

Sega pastinaagikangid kausis vähese õli, sinepi, sidrunimahla ja meega, siis maitsesta soola-pipraga.

Lõika kanakintsufileed kaheks või kolmeks, sega kausis pastinaagi ja marinaadiga.

Laota ühekordse kihina ahjuvormi ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Tõsta peale brokoliini või spargelkapsaõisikud, nirista peale veidi oliiviõli. Küpseta veel umbes 15 minutit.

Serveeri, kõrvale võid anda sidrunisektoreid.

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Elsa
postitatud 30.05.2020 20:51

Lihtsasti valmiv roog ja ülimaitsev!