Riisileib maisiga

Retsept on pärit New Yorgi taimetoidurestoranist Angelica's Kitchen. Riisileib ei sisalda üldse jahu, vaid pakub täisteraviljade pruuni riisi, maisi ja kaera rikkalikke omadusi. Sobib ka veganitele.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

6 dl vett

2.4 dl loputatud pruuni riisi

1 tl soola

3.2 dl kaerahelbeid

3.2 dl maisimannat või peenikest maisitangu

1 tl soola

7.2 dl õunamahla

60 ml mandli- või oliiviõli (ehk 4 sl)

Valmistamine

Kuumuta vesi keemiseni. Lisa riis ja sool. Lase uuesti keema, siis alanda kuumus miinimumini ning hauta riisi kaane all 40 minutit.

Sega ülejäänud koostisained suures kausis, lisa keedetud riis. Sega hästi läbi.

Vooderda 12x25 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga, kalla tainas vormi.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 75 minutit.

Lase leival enne serveerimist jahtuda. Lõika paksud viilud ja serveeri tahini-seesamivõide ning meega.

Retsept on Marika Blossfeldti raamatust "Looduslik toit: täisväärtuslik elu" (OÜ Essential Nourishment, 2009). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR