Tai vokiroog mugullaugu, austerservikute & krevettidega

e. Pad Dawk Goochai Gkoong Hed Hoi Nahnglom :)
NB! Roog valmib imekiiresti, nii et valmista kõik vajalik enne panni tulele panemist ette, muidu see roog ei õnnestu!

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

suur kimp õitega mugullauku või murulauku

200 g austerservikuid

300 g krevette

3 sl maapähkliõli

3-4 sl austrikastet

2-3 sl Tai kalakastet

Valmistamine

Pese murulauguvarred ja lõika ca 5 cm pikkusteks tükkideks. Koori krevetid, lõika selja pealt pooleks ning eemalda mustus.

Kuumuta (vokk)pann hästi kuumaks, lisa õli ja oota, kuni ka see kuumaks läheb.

Lisa krevetid ja sega pidevalt, kuni nad pealt roosaks hakkavad minema (praktiliselt kohe), lisa murulauguvarred ja prae veel hästi natuke, kuni nad on veidi pehmed.

Lisa seened ja sega muuga kokku.

Lisa piisavalt austrikastet, et kõik köögiviljad oleksid kergelt kaetud. Lisa soolakust kalakastmega. Prae veel kergelt läbi, kuni murulauk on küps, aga endiselt veidi krõmpsuv.

Loe veel:

  • Eestikeelsete taimenimede andmebaas annab Allium tuberosum'i vasteks mugullauk ja Allium ramosum'i vasteks lõhnav lauk.

Retsept ja foto on kasutaja JUC-i käest. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 05.04.2025 10:34

Kasutaja JUC jagas 2009. aastal sellist pilti koos sellise kaassõnaga: "Tai turgudelt saab osta imeilusaid värskeid murulauguvarsi. Tegu ei ole päris sama asjaga, mis meie murulauk, kuigi ma usun, et see roog tuleb sama maitsev ja ilus välja ka meie kodumaise versiooniga. Siinkohal on tegu sellise asjaga nagu Allium tuberosum või ramosum, inglise keeles garlic chives või chinese chives, meile tõlgituna siis vast küüslaugu-murulauk*. Selline nimi tuleb tema mahedast küüslaugumaitsest, mis tema kasutamise roogades eriti meeldivaks teeb."