Hummus harissaga

Kuulus kikerhernepasta on siin serveeritud vürtsika harissa-pastaga. Serveeri nt krõbedaks küpsetatud pita-saiatükkidega.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g purk konservitud kikerherneid

2 sl oliiviõli

vett

1 purustatud küüslauguküüs

sidrunimahla

1 sl harissapastat

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

soola

Valmistamine

Pane nõrutatud kikerherned köögikombaini. Lisa oliiviõli, küüslauk ja paar supilusikatäit vett. Püreesta ühtlaseks - vajadusel lisa veel veidi vett (peaksid saama paksu ja kreemja massi). Lisa harissa ja tomatipasta ja püreesta veel kord.

Maitsesta soolaga ning sidrunimahlaga ning pane serveerimiskaussi.

Serveeri näiteks koos pita-krõpsudega.

Loe veel:

Retsept on mugandatud briti ajakirjast BBC Good Food (June 2009, Harissa-spiked houmous).

 

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 26.06.2010 09:26

Mõnus kergelt vürtsikas hummus. :) Segasin harissa hummuse sisse. Pehmendamiseks kasutasin veidi hapukoort, nägin seda trikki ühes Araabia köögisaates.

Pille
postitatud 29.03.2017 09:36

See oli paar suve tagasi mu suur hitt :) </br> Kasutasin Belazu Rose Harissa pastat, mis on mahedam, kui Põhja-Aafrikast pärit harissad. Kui kasutad viimast, siis "lahjenda" esmalt tomatipüreega.