Õunariis

Õunariis sobib hästi magustoiduks või lastele hommikusöögiks. Viimasel juhul võid riisi valmis keeta eelmisel õhtul, siis on vaja hommikul vaid roog kokku segada.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 dl pikateralist riisi

2 dl 35% rõõska koort

2 dl hapukat õunakeedist

1-2 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

0.5 tl kaneeli soovi korral

Valmistamine

Keeda pikateraline riis rohkes vees pehmeks, lase jahtuda.
Vahusta rõõsk koor suhkruga*, sega moosiga ning seejärel jahtunud riisiga. Maitsesta vanillsuhkru ja soovi korral ka kaneeliga.
Serveeri jahtunult.

* Kui õunamoos on magusapoolne, võib suhkru ära jätta.

Retsept on Lia Virkuse & Pille Endeni raamatust "Nutika perenaise kokaraamat" (100 rooga, 2009)

LISA KOMMENTAAR

Heleen
postitatud 06.01.2010 07:59

Ootused olid suured aga mina sain igatahes pettumuse. Üldse ei meeldinud. Ema ja isa aga kiitsid.