Porgandi-õunapüree

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg porgandit

1 kg hapusid õuna

1 tk sidrunit

1 tk kaneelikoort

400 g suhkrut

1 dl vett

Valmistamine

Koori ja riivi porgandid jämedalt.
Koori õunad ja lõika sektoriteks.
Koori sidrun õhukeselt (valget kihti ära kasuta), lõika paar viilu sidrunist.
Laota ained vaheldumisi suhkruga potti, vala vesi peale.
Hauta 1 tund.
Säilita hästipestud klaaspurkides.
LISA KOMMENTAAR

Piret
postitatud 16.08.2011 12:15

Päris mõnus vaheldus õunamoosile. Kuna mulle meeldib ühtlane mass, siis lasin saumiksriga kõik peeneks. Retseptis ei saa hästi aru, mis selle sidruniga on. Kas peabki panema ainult need kaks viilu, kas koore ka peab panema? Mina jätsin sidruni üldse välja.

Piret
postitatud 16.08.2011 12:40

Lisan veel, et sellest kogusest tuli natuke üle ühe liitri püreed.