Porgandikuklid

Kogus
15-20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

5 dl toasooja vett

50 g pärmi

1 tl meresoola

400 g kroovi- rukkijahu

500 g nisujahu

2 tk suurt riivitud porgandit

Valmistamine

Lahusta pärm vees, lisa sool.
Lisa kogu jahu ja porgandid.
Sõtku tainast hoolega, kuni see enam ei kleepu (aga liiga kuiv ei tohi ka olla!)
Lase tainal toatemperatuuril pool tundi kerkida.
Vormi kuklid, aseta ahjuplaadile kerkima (5-10 minutit puhta räti all või umbes pool tundi katmata).
Määri kuklid pealt kergelt veega ja küpseta 225-kraadises ahjus kuldpruuniks (koputa kukli põhjale - kui tumedalt vastu kumiseb, on kuklid valmis).

Taani retsept (Danish Deli Food, Grove Gulerødsboller), pildi tegi TULLIA.
LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 28.05.2011 08:39

Panin nisujahu 100 g vähem ja tainas sai paras. Kogusest tuleb 20 kuklit.