Pese maapirnid hoolega harjaga hõõrudes puhtaks või koori need. Koori kartulid. Tükelda maapirnid ning kartulid.
Pane maapirni- ja kartulitükid potti ja kalla peale nii palju vett, et köögiviljad oleksid napilt kaetud. Lisa puljongikuubikud. Keeda köögiviljad pehmeks.
Püreesta supp, sega juurde rõõsk koor. Maitsesta supp ürtide, veini ja pipraga, vajadusel lisa ka soola.
Soovitan! Kuna kartulit jai vaheks kapis, siis panin kaks keskmist porgandit sisse. Kuiva veini ka ei olnud, oli poolmagusat vahuveini, mida ma kasutasin. Selle tottu jai hapusust natuke vaheks, serveerimisel tilgutasime peale natuke sidrunimahla. Siis sai tapselt paras. Suureparane supp kylmaks ajaks.
Lihtne maapirnisupp
Tervislikust maapirnist mahe püreesupp, millele annab mõnusa maitse valge vein.