Lihtne maapirnisupp

Tervislikust maapirnist mahe püreesupp, millele annab mõnusa maitse valge vein.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg maapirni

2-3 kartulit

1 l vett (umbes)

2 köögiviljapuljongikuubikut

2 dl 10% rõõska koort

värsket maitserohelist - näiteks

basiilikut või tüümiani e. aed-liivateed

1 dl kuiva valget veini

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese maapirnid hoolega harjaga hõõrudes puhtaks või koori need. Koori kartulid. Tükelda maapirnid ning kartulid. 

Pane maapirni- ja kartulitükid potti ja kalla peale nii palju vett, et köögiviljad oleksid napilt kaetud. Lisa puljongikuubikud. Keeda köögiviljad pehmeks.

Püreesta supp, sega juurde rõõsk koor. Maitsesta supp ürtide, veini ja pipraga, vajadusel lisa ka soola.

Tee ise:

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast MAKU (Maa-artisokkakeitto), pildi tegi VIKE.

LISA KOMMENTAAR

Katukatu
postitatud 04.12.2009 14:38

Soovitan! Kuna kartulit jai vaheks kapis, siis panin kaks keskmist porgandit sisse. Kuiva veini ka ei olnud, oli poolmagusat vahuveini, mida ma kasutasin. Selle tottu jai hapusust natuke vaheks, serveerimisel tilgutasime peale natuke sidrunimahla. Siis sai tapselt paras. Suureparane supp kylmaks ajaks.

Vike
postitatud 11.05.2012 11:16

Valge vein andis mõnusa nüansi.