Headeks kompotiploomideks on tumedavärvilised ja mitte väga suureviljalised sordid, mille viljakest on viljalihaga hästi liitunud (nt Emma Leppermann, Suhkruploom, Agen)
Pese ploomid ning lao kuumadesse steriliseeritud purkidesse.
Keeda suhkrusiirup (kuumuta vesi keemiseni, lisa suhkur ja keeda 5-7 minutit), kalla purkidesse. Aseta kaaned purkidele, aga ära neid kinni keera.
Tõsta purgid suurde laiapõhjalisse potti ning kalla potti niipalju vett, et purgid oleksid 3/4 ulatuses vee sees. Kuumuta vesi keemiseni ning keeda tasakesi vulisevas vees purke umbes 20-30 minutit (pooleliitriseid/liitriseid), kuni ploomid on pehmed.
Tõsta purgid ettevaatlikult potist välja, keera kaaned tugevasti kinni ning lase jahtuda.
Säilita jahedas.
Ploomikompott I (hoidis)
Headeks kompotiploomideks on tumedavärvilised ja mitte väga suureviljalised sordid, mille viljakest on viljalihaga hästi liitunud (nt Emma Leppermann, Suhkruploom, Agen)