Ploomikompott I (hoidis)

Headeks kompotiploomideks on tumedavärvilised ja mitte väga suureviljalised sordid, mille viljakest on viljalihaga hästi liitunud (nt Emma Leppermann, Suhkruploom, Agen)

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 kg ploome

1 l vett

500 g suhkrut

Valmistamine

Pese ploomid ning lao kuumadesse steriliseeritud purkidesse.

Keeda suhkrusiirup (kuumuta vesi keemiseni, lisa suhkur ja keeda 5-7 minutit), kalla purkidesse. Aseta kaaned purkidele, aga ära neid kinni keera.

Tõsta purgid suurde laiapõhjalisse potti ning kalla potti niipalju vett, et purgid oleksid 3/4 ulatuses vee sees. Kuumuta vesi keemiseni ning keeda tasakesi vulisevas vees purke umbes 20-30 minutit (pooleliitriseid/liitriseid), kuni ploomid on pehmed.

Tõsta purgid ettevaatlikult potist välja, keera kaaned tugevasti kinni ning lase jahtuda.
Säilita jahedas.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR