Õuna-jõhvikamoos

Mõnusalt hapukas moos, kus tumepunase jõhvikapüree sees on heledamad õunatükid. Moos sobib nii pannkoogile kui ka liha kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg värskeid jõhvikaid (ca 2 liitrit)

1 kg puhastatud õuna

1 kg suhkrut

Valmistamine

Aja jõhvikad läbi hakkmasina. Eemalda õuntelt südamikud*, lõika õunad väikesteks kuubikuteks.

Sega jõhvikapüree hulka suhkur ja õunakuubikud ning lase moosil ööpäev jahedas seista.

Siis kuumuta moos keemiseni ning keeda tasasel tulel 15-20 minutit. Koori pinnale tekkinud vaht.

Pane moos kuumalt steriliseeritud purkidesse, hoia jahedas.

Nipid ja soovitused:

  • Pille Petersoo: "Mina koduaia õunu ei koori. Koortes leidub enamus õunte pektiinist ja koorimata õuntest moos on mõnusalt paks."
  • Kui eelistad magusamaid moose, siis võid suhkru kogust poole võrra suurendada. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR