Mõnusalt hapukas moos, kus tumepunase jõhvikapüree sees on heledamad õunatükid. Moos sobib nii pannkoogile kui ka liha kõrvale.
1 kg värskeid jõhvikaid (ca 2 liitrit)
1 kg puhastatud õuna
1 kg suhkrut
Aja jõhvikad läbi hakkmasina. Eemalda õuntelt südamikud*, lõika õunad väikesteks kuubikuteks.
Sega jõhvikapüree hulka suhkur ja õunakuubikud ning lase moosil ööpäev jahedas seista.
Siis kuumuta moos keemiseni ning keeda tasasel tulel 15-20 minutit. Koori pinnale tekkinud vaht.
Pane moos kuumalt steriliseeritud purkidesse, hoia jahedas.
Õuna-jõhvikamoos
Mõnusalt hapukas moos, kus tumepunase jõhvikapüree sees on heledamad õunatükid. Moos sobib nii pannkoogile kui ka liha kõrvale.