Piparmündijäätis

Väikeste šokolaaditükkidega piparmündimaitseline jahutav jäätis. Kuna klassikalise keedukreemipõhja asemel valmistatakse see jäätis kondenspiima baasil, siis on õnnestumine garanteeritud :)

Kogus
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl 10% rõõska koort

2 dl 35% rõõska koort

50 g värsket münti

400 g suhkruga suhkruga kondenspiima

2-3 tilka piparmündiekstrakti (soovi korral)

50 g hakitud tumedat šokolaadi

Valmistamine

Sega väikeses potis 10% ja 35% rõõsk koor, lisa katkirebitud mündilehed. Kuumuta peaaegu keemiseni, siis tõsta pott tulelt ning lase 2-3 tundi maitsestuda. Kurna mündilehed välja.
Sega rõõsk koor kondenspiimaga, soovi korral lisa 2-3 tilka mündiõli*.
Kata kauss kinni ning pane segu vähemalt 1 tunniks külmkappi jahtuma.
Pane külmkapikülm jäätisesegu jäätisemasinasse ning töötle vastavalt masina instruktsioonidele jäätiseks. Üsna külmutamise lõppfaasis sega juurde hakitud tume šokolaad.
Enne serveerimist on hea lasta jäätisel vähemalt paar tundi sügavkülmas taheneda.

* Ole piparmündiõli lisamisega väga ettevaatlik, sest see on üsna tugeva maitsega!
LISA KOMMENTAAR

Marink
postitatud 23.09.2009 11:13

Piparmündiekstrakti ei lisanud. Väga mõnusa õrna piparmündimaitsega jäätis tuli! Kindlasti läheb kordamisele.

Uniquegirl
postitatud 30.11.2009 07:28

Proovisin lõpuks ka šokolaadi tükkidega jäätist teha. See pidi olema küll piparmündijäätis šokolaadi tükkidega aga ma panin kas liiga vähe piparmünti või piparmünt ei olnud hea kvaliteediga ja ei andnud vajalikku maitset juurde. Seega tuli minul koorejäätis šokolaadi tükkidega. Vaatamata sellele oli maitse hea, minu jaoks natuke magus küll aga mees ütles, et vot selline magus üks korralik koorejäätis olema peabki.