Kardemoniga õunamoos

Kardemon annab õunamoosile mõnusa meki. Üsna vähemagus moos sobib hästi pannkookidele määrimiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 kg õuna (puhastatud kaal!)

1 kg suhkrut

1 sl värskelt jahvatatud kardemoni

Valmistamine

Pese õunad, lõika neljaks ja eemalda südamikud. (Mina koduaia õunu ei koori, sest õunakoored moosi sees mind ei häiri ja koorimine on tüütu tegevus. Kui soovid, võid muidugi õunad esmalt ka koorida).

Pane koos vähese veega potti ning kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni õunad pehmenema hakkavad.

Lisa suhkur ja kardemon ning kuumuta veel 10-15 minutit, kuni õunad on pehmed ja läbipaistvad.

Pane kuum moos kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe.

Mina kasutasin Valge Klaari õunu (mitte üleküpseid) ja arvestasin kilo suhkrut kolme kg õunatükkide kohta (ehk siis 330 g/1 kg kohta. Kui kasutad hapukamaid õunu, siis võid suhkru kogust tõsta.

LISA KOMMENTAAR

aurora
postitatud 06.09.2009 11:52

Mõnus moos. Tegin selle erinevusega, et panin puhastatud ja kuubistatud õunad õhtul suhkruga kihiti seisma. Hommikul keetsin poti põhja tekkinud siirupis. Moos tuli värvilt kuldsem ja tuntavate õunatükikestega.

Hexy
postitatud 09.06.2010 22:28

Ei tea kas panin vähem kardemoni, aga erilist maitset ei tundnud.

PIlle @ Nami-nami
postitatud 10.06.2010 08:59

Hexy, äkki oli kardemon vanavõitu? Me sõime seda just eelmisel nädalavahetusel ja moosil on ikka väga tugev kardemonimekk juures.