Õuna-vaarikamoos

Õunakeedis väikese vaarikalisandiga.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg õuna

200 g vaarikaid

500 g suhkrut

Valmistamine

Koori ja tükelda õunad, pane koos suhkru ja vaarikatega potti.

Kuumuta hästi tasasel tulel, kuni õuntest hakkab veidi mahla eralduma. Siis võid kuumust veidi tõsta. Sega moosi pidevalt, koori pinnale tekkinud vaht.

Keeda umbes 45 minutit.

Pane kuum moos steriliseeritud purkidesse ja sulge.

Säilita jahedas.

Loe veel:

Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht (28.8.2009). Pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 25.08.2010 10:44

Ma püreestasin õunad ära,kuna lapsed ei taha tükilist moosi.Moos on paks ja väga mõnusa maitsega.Värv on ka kena:)

Ilse
postitatud 27.05.2023 09:04

Täitsa tore moos.

Pille
postitatud 31.05.2023 08:27

Zoozi tehtud pilt: