Praetud aedoad ja kukeseened parmesaniga

Hilissuvine-varasügisene roog. Mina kasutasin kollaseid aedube (nn vahaoad), aga sama hästi sobiksid ka rohelised. 

Kogus
neljale (lisand)
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kollaseid aedube e. vahaube

300 g tavalisi (ja soovi korral ka kollakaid) kukeseeni

50 g parmesani

1-2 sl võid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Eemalda oakaunadelt varrepoolne (ja soovi korral ka teine) ots. Keeda soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks (ca 10 minutit). Nõruta, loputa külma veega üle ja kurna hoolega.

Puhasta kukeseened, vajadusel lõika väiksemateks tükkideks. Kuumuta pannil või, lisa kukeseened ja prae paar minutit.

Lisa nõrutatud oad ja kuumuta läbi. Maitsesta soola ja pipraga, riivi peale ohtralt parmesani ja serveeri kohe.

LISA KOMMENTAAR

Maarja
postitatud 19.08.2011 15:58

Väga maitsev. Ma pole eriline ubade armastaja, aga see roog meeldis mulle väga.

Narkolepsia
postitatud 03.08.2015 13:11

Väga maitsev!

Merilin
postitatud 22.08.2015 10:52

Meil midagi analoogset praegu aktuaalne, küll juustuta. Tasub ilmselt proovida ka juustuga.

Mare Tamm
postitatud 10.08.2020 12:07

Pole paha mõte. Ma olen teinud kukeseeni lillkapsaga, imehead said.

Kristi Sääsk
postitatud 12.08.2020 08:34

Mu absoluutne lemmiktoit!