Näpista või jahu ja vanillsuhkru hulka. Lisa vesi ja sega tainas ühtlaseks. Lase pool tundi külmkapis taheneda.
Pane veerand tainast kaunistamiseks kõrvale. Suru ülejäänud tainas 22 cm Ø pirukavormi põhjale ja servadele. Eelküpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Lõika mandlimass viiludeks või riivi. Laota eelküpsetatud pirukapõhjale. Sega tikrid* suhkru ja kartulijahuga ning laota martsipanile.
Rulli ülejäänud tainast peale kaunistuseks ribad, puista üle veel vähese suhkruga.
Küpseta 200-kraadise ahju alaosas veel umbes 20 minutit.
Nipid ja soovitused:
Kui kasutad külmutatud tikreid, siis lisa need poolsulanult.
Martsipani-tikripirukas
Serveeri seda pirukat jahtunult, peale puista tuhksuhkrut. Kõrvale sobib vanillikaste, jäätis või vahukoor.