Martsipani-tikripirukas

Serveeri seda pirukat jahtunult, peale puista tuhksuhkrut. Kõrvale sobib vanillikaste, jäätis või vahukoor.

Kogus
kümnele kuni kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pirukapõhi:

150 g võid

3 dl nisujahu

1 tl vanillisuhkrut

2 sl vett

Täidis:

150 g martsipani

400 g tikreid

1-1.5 dl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

2 sl kartulitärklist

Valmistamine

Näpista või jahu ja vanillsuhkru hulka. Lisa vesi ja sega tainas ühtlaseks. Lase pool tundi külmkapis taheneda.

Pane veerand tainast kaunistamiseks kõrvale. Suru ülejäänud tainas 22 cm Ø pirukavormi põhjale ja servadele. Eelküpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Lõika mandlimass viiludeks või riivi. Laota eelküpsetatud pirukapõhjale. Sega tikrid* suhkru ja kartulijahuga ning laota martsipanile.

Rulli ülejäänud tainast peale kaunistuseks ribad, puista üle veel vähese suhkruga.

Küpseta 200-kraadise ahju alaosas veel umbes 20 minutit.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad külmutatud tikreid, siis lisa need poolsulanult.

Loe veel:

Retsept on Soome ajakirjast MAKU (6/2006, Vaniljainen karviaispiiras). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 31.10.2009 22:08

Panin suhkrut 1 dl jagu,aga minu jaoks jäi ikkagi liiga magus. Ilmselt olid tikrid ka magusad - mul olid punased. Mehele aga maitses väga.