Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga. Pane sellele filotainaleht ja pintselda hoolikalt sulavõiga üle. Tõsta peale teine tainaleht ja pintselda taas võiga. Jätka, kuni pool filotainast on ära kasutatud.
Pese ja koori õunad. Eemalda õunasüdamikud ja lõika õunad õhukesteks viiludeks.
Lao õunaviilud taina peale nii, et kolmandik tainast jääb paljaks. Haki pähklid, puista õunaviiludele koos riivsaia, suhkru, kaneeli ja rosinatega.
Keera filotainalehed rulli ja painuta ahjuplaadil kergelt hobuserauakujuliseks. Küpseta 200-kraadise ahju alumises osas umbes 40 minutit.
Päris hea struudel, mida teeksin veidi mugandatud kujul teinekordki. Kasutasin kodumaiseid Antonovka õunu, mis retseptis antud ajaga küpsesid üle ja sisu meenutas pigem moosi. Oleks tahtnud tugevamaid ja krõmpsuvamaid õunatükke. Natuke magus sai ka.
Õunastruudel pekanipähklitega
Filotainast valmistatud õunastruudel. Serveeri kuuma õunastruudlit koos jäätisega.