Sinepist, koorest ja valgest veinist valmiv hõrk kaste teeb lihtsatest kanakoibadest või kintsutükkidest peene piduroa.
4 kana poolkoiba
soola ja musta pipart
3 sl mahedat või teravat sinepit
3 dl kuiva valget veini
2 dl 35% rõõska koort
400 g varssellerit
peotäis värsket tüümiani e. aed-liivateed või salveid
Hõõru kanatükid soola ja pipraga. Sega sinep, valge vein ja rõõsk koor omavahel.
Lõika varsseller suupärasteks tükkideks ja aseta ahjuvormi. Säti varssellerite peale kanatükid. Vala kõige peale sinepi-veini-kooresegu.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 1 tund. Keera kanatükke koorekastmes ringi poole peal.
Kana on küps, kui sellesse torgatud august imbuv vedelik on selge ja mitte roosakas-hägune. Retsept on mugandatud ajakirjast Kodu & Aed (juuli 2009, Ingrid Lepp). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kuna mulle tundus kaste algul kuidagi mõrkjas, siis lisasin natuke mett. Mees kiitis.
Kiidan. Varsselleri semel sai pandud noor suvikõrvits ja oli ka väga hea.
Kana sinepi-koorekastmes
Sinepist, koorest ja valgest veinist valmiv hõrk kaste teeb lihtsatest kanakoibadest või kintsutükkidest peene piduroa.