Grillitud maisitõlvikud

Grillitud maisitõlvikuid võib maitsestada tšillihelvestega, aga ka maitserohelise või lemmikvürtsidega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 värsket maisitõlvikut

50 g pehmet võid

meresoola

hakitud värsket maitserohelist või tšillihelbeid

Valmistamine

Värsked tõlvikud:

  1. Pane "terved" maisitõlvikud esmalt 30 minutiks külma vette ligunema.
  2. Eemalda ettevaatlikult pealmised lahtised lehed ning koori tugevamad lehed peaaegu täiesti ära, jättes need alt siiski kinni. 
  3. Eemalda maisiterade ja tõlviku lehtede vahel olevad kiud. 
  4. Määri maisiterad pehme võiga sisse, puista peale meresoolahelbeid ja nt tšillihelbid. 
  5. Pane lehed uuesti paika tagasi. 
  6. Küpseta tõlvikut kuumal grillpannil või süte kohal u 20 minutit aeg-ajalt pöörates, kuni lehed on mustjad ja maisiterad pehmed.
  7. Enne söömist eemalda kõrbenud lehed.

Külmutatud tõlvikud:

  1. Sulata külmutatud tõlvikud. 
  2. Pane kuumale grillpannile või süte kohale ning grilli neid aeg-ajalt pöörates. 
  3. Pintselda grillimise ajal maisitõlvikuid maitsestatud sulavõi või oliiviõliga. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR