Vahtrasiirupis röstitud pastinaak

Mõnus sügisene roog.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg pastinaaki (u 6 tk)

4 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

4 sl vahtrasiirupit

Valmistamine

Lõika pastinaagid pikuti neljaks, sega kausis oliiviõli, purustatud pipra ning meresoolaga. Tõsta juurviljad küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi ning küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. 

Nirista peale vahtrasiirup ning rösti veel umbes 15 minutit, kuni pastinaagid on pehmed ja kuldsed.

Retsept on Austraalia ajakirjast Donna Hay Magazine (issue 33). Pildid tegid KOOGI KATA ja KOKKAMAS95.

LISA KOMMENTAAR

Koogi Kata
postitatud 30.05.2010 14:13

Väga mõnusad tulid. Need sobivad väga hästi ka veini kõrvale näksimiseks. Kui on tegemist pisikeste pastinaakidega, siis piisab täiesti 20 minutisest küpsetusajast.

Kätrin
postitatud 22.10.2010 13:42

Pastinaak on mõnusa maitsega, täiustab hästi igat ahjupraadi. Olen seda valmistanud väga mitme erineva lisandiga, vahtrasiirupiga meeldib enim, annab kerge magusa nüansi.