Lõika pastinaagid pikuti neljaks, sega kausis oliiviõli, purustatud pipra ning meresoolaga. Tõsta juurviljad küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi ning küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Nirista peale vahtrasiirup ning rösti veel umbes 15 minutit, kuni pastinaagid on pehmed ja kuldsed.
Retsept on Austraalia ajakirjast Donna Hay Magazine (issue 33).
Väga mõnusad tulid. Need sobivad väga hästi ka veini kõrvale näksimiseks.
Kui on tegemist pisikeste pastinaakidega, siis piisab täiesti 20 minutisest küpsetusajast.
Pastinaak on mõnusa maitsega, täiustab hästi igat ahjupraadi. Olen seda valmistanud väga mitme erineva lisandiga, vahtrasiirupiga meeldib enim, annab kerge magusa nüansi.
Vahtrasiirupis röstitud pastinaak
Mõnus sügistalvine roog, mis sobib hästi ka pühadelauale.