Pastinaak oli veel eelmise sajandi alguses Eestis täitsa tuntud juurvili, aga miskipärast siis vajus unustusehõlma. Mitmes Euroopa riigis on need veidi magusa maitsega juurviljad väga armastatud just pühadeperioodil ja meilgi tasub neid lisaks kartulitele pühadelaual pakkuda.
Lõika pastinaagid ristipidi pooleks, siis peenem osa pikuti kaheks ja laiem osa pikuti neljaks. Tõsta ahjuvormi või küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Nirista peale oliiviõli, maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega läbi. Küpseta umbes 30 minutit.
Nirista peale vahtrasiirup, sega läbi ning küpseta veel umbes 15 minutit, kuni pastinaagid on pehmed ja kuldsed.
Retsept on mugandatud Austraalia ajakirjast Donna Hay Magazine (issue 33), pildid tegi Juta Kübarsepp.
Väga mõnusad tulid. Need sobivad väga hästi ka veini kõrvale näksimiseks.
Kui on tegemist pisikeste pastinaakidega, siis piisab täiesti 20 minutisest küpsetusajast.
Pastinaak on mõnusa maitsega, täiustab hästi igat ahjupraadi. Olen seda valmistanud väga mitme erineva lisandiga, vahtrasiirupiga meeldib enim, annab kerge magusa nüansi.
Vahtrasiirupis röstitud pastinaak
Pastinaak oli veel eelmise sajandi alguses Eestis täitsa tuntud juurvili, aga miskipärast siis vajus unustusehõlma. Mitmes Euroopa riigis on need veidi magusa maitsega juurviljad väga armastatud just pühadeperioodil ja meilgi tasub neid lisaks kartulitele pühadelaual pakkuda.