Mõnusalt sidrunimaitseline jäätis, mida saab valmistada nii jäätisemasinaga kui ka ilma. Sidrunikreemi (ingl. lemon curd) võite valmistada ise, ent sobib ka poekraam.
Kui valmistad ise sidrunikreemi, siis tee seda päev varem, et sidrunikreem jõuaks jahtuda. Retsept on siin.
Kui kasutad jäätisemasinat, siis sega sidrunikreem, nõrutatud jogurt* ja rõõsk koor omavahel. Pane jäätisemasinasse ja töötle vastavalt masina instruktsioonidele jäätiseks.
Kui Sul ei ole jäätisemasinat, siis sega kaanega külmakindlas karbis sidrunikreem, nõrutatud jogurt ning pehmeks vahustatud rõõsk koor. Pane karpi ning külmuta sügavkülmas, jäätist tunniajaste vahedega paar-kolm korda segades.
* Mina tegin sidrunikreemi ise, jogurt oli Pajumäe ökojogurt, millel lasin eelnevalt paar tundi marliga vooderdatud sõelal nõrguda.
Ära proovisin, aga eelistan jäätise jaoks veidi teistsugust retsepti .. .vist.
Jäätisel ei olnud midagi viga, lihtsalt maitses sidrunikreem saia peal mõnusamalt.
Jogurti-sidrunikreemijäätis
Mõnusalt sidrunimaitseline jäätis, mida saab valmistada nii jäätisemasinaga kui ka ilma. Sidrunikreemi (ingl. lemon curd) võite valmistada ise, ent sobib ka poekraam.