Jogurti-sidrunikreemijäätis

Mõnusalt sidrunimaitseline jäätis, mida saab valmistada nii jäätisemasinaga kui ka ilma. Sidrunikreemi (ingl. lemon curd) võite valmistada ise, ent sobib ka poekraam.

Kogus
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g sidrunivõiet (lemon curd)

200 g nõrutatud jogurtit

2 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Kui valmistad ise sidrunikreemi, siis tee seda päev varem, et sidrunikreem jõuaks jahtuda. Retsept on siin.

Kui kasutad jäätisemasinat, siis sega sidrunikreem, nõrutatud jogurt* ja rõõsk koor omavahel. Pane jäätisemasinasse ja töötle vastavalt masina instruktsioonidele jäätiseks.

Kui Sul ei ole jäätisemasinat, siis sega kaanega külmakindlas karbis sidrunikreem, nõrutatud jogurt ning pehmeks vahustatud rõõsk koor. Pane karpi ning külmuta sügavkülmas, jäätist tunniajaste vahedega paar-kolm korda segades.

* Mina tegin sidrunikreemi ise, jogurt oli Pajumäe ökojogurt, millel lasin eelnevalt paar tundi marliga vooderdatud sõelal nõrguda.

LISA KOMMENTAAR

Kiilike
postitatud 01.08.2009 07:39

Ära proovisin, aga eelistan jäätise jaoks veidi teistsugust retsepti .. .vist. Jäätisel ei olnud midagi viga, lihtsalt maitses sidrunikreem saia peal mõnusamalt.