Värskendav mündi-rabarbrijook

Valmista jook kindlasti koorimata rabarbritest, siis saad kaunima jumega joogi. Tõeliselt maitsev ja värskendav varasuvine jook.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit + 12 tundi jahedas
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

500 g tükeldatud punasekoorelist rabarbrit

1 l vett

1 kaneelikoor

85 g suhkrut (1 dl)

3 sl sidrunimahla

Serveerimiseks:

värsket münti

jääd

Valmistamine

Pese rabarber, lõika tükkideks. Pane rabarber, vesi ja kaneelikoor potti. Keeda tasasel tulel 15 minutit.

Lase jahtuda, siis kurna hoolega läbi sõela (ära suru!). Lisa selgele joogile suhkur ja sidrunimahl ning sega, kuni suhkur on lahustunud. Kalla jook puhta pudeli sisse ning lase vähemalt 12 tundi maitsestuda jahedas.

Enne serveerimist lisa joogile mündilehti, serveerimisel lisa klaasi jääkuubikuid.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 08.06.2011 17:40

Mind häiris kaneeli maitse

Kati
postitatud 07.05.2014 23:31

Tegin ilma kaneelita. Väga hea sai.

Ella
postitatud 11.05.2014 21:02

Tegin kaneeliga - väga hüva rüübe sai

Eva
postitatud 22.05.2018 12:31

Miks keedetud massi läbi sõela suruda ei tohi?

Pille
posted on 22.05.2018 15:29

Saad hägusa joogi, muud ei midagi :)