Bircher-müsli apelsinimahlaga

Bircher-müesli on saanud oma nime Šveitsi arsti Maximilian Bircher-Benner'i järgi, kes serveeris sellisel moel valmistatud kaerahelbe-toorputru oma patsientidele. Siin on üks tänapäevasem versioon antud roast.
Kogused on toodud ühe portsjoni jaoks, aga neid annab kergesti korrutada.

Kogus
ühele (üsna suur hommikuportsjon)
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

Õhtul:

1 dl täistera- kaerahelbeid

1 dl apelsinimahla

Hommikul:

0.25-0.5 tk jämedalt riivitud Granny Smith vm hapukat õuna

5 sl maitsestamata jogurtit

mett või tk vahtrasiirupit

Lisaks:

röstitud rabarbrit (nt kaneeliga)

Valmistamine

Pane eelmisel õhtul kaerahelbed ja apelsinimahl kaussi, sega läbi. Kata kauss kinni ja pane ööseks külmkappi paisuma.
Hommikul riivi müsli hulka õun, sega juurde jogurt. Nirista peale mett või vahtrasiirupit.
Serveeri näiteks koos röstitud rabarbri ning magusa dukkah-seguga.

Retsept on mugandatud austraalia ajakirjast Delicious (september 2006, Bircher muesli with rhubarb and sweet dukkah).
LISA KOMMENTAAR

Ene
postitatud 08.08.2012 17:56

väga hea ja tervislik hommikusöök.