1.5 kg kaaluv kana
2 sl kecap manis (Indoneesia magus sojakaste)
2 sl mett
soola ja musta pipart
1-2 sl seesamiseemneid
Lisand:250 g suhkruherneid
3-4 porgandit
1 sl õli
veidi seesamiõli
soola ja musta pipart
Kuivata kana köögipaberiga kuivaks. Maitsesta kana seest soola ja pipraga. Aseta kana ahjupannile.
Sega mesi sojakastmega, pintselda sellest pool kanale. Aseta kana 190-kraadisesse ahju ja küpseta umbes tund aega alumisel siinil. Pintselda kana aeg-ajalt ülejäänud mee-sojaseguga.
Puista peaaegu valmis kanale seesamiseemned ning küpseta veel 10 minutit.
Kontrolli kana küpsust nii: torka kanakintsu paksemasse osasse noaga auk ja vaata, et lihamahl oleks selge. Kui lihamahl on verine, siis küpseta veel.
Lisand: lõika suhkruherned juppideks ja porgandid õhukesteks laastudeks. Kuumuta mõlemaid paar minutit pannil õlis, siis sega juurde tilk seesamiõli. Maitsesta soola-pipraga.
Serveeri riisiga.
Retsept on Taani ajakirjast Femina (40/1998, Kinesisk kylling med sprode gronsager). Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.
Väga maitsev sai ja ilus oli ka.
Lisandiks tegin külmikus leiduva vokisegu (tai), sobis hästi, juurde riis. Kana maitses kõigile, ka lastele. Kuna sojakaste sisaldas nisu, siis väiksemale tegin kanakoiva eraldi.
Väga maitsev ahjukana, meeldis nii suurtele kui väikestele. Unustasin ainult seesamiseemned peale raputada.
Sojakastme ja meega ei saa eksida.
Hiinapärane ahjukana
Ahjukana, mis on maitsestatud ketjap manis sojakastme, mee ja seesamiseemnetega. Serveeri vokitud köögiviljadega.