Hiinapärane ahjukana

Ahjukana, mis on maitsestatud ketjap manis sojakastme, mee ja seesamiseemnetega. Serveeri vokitud köögiviljadega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg kaaluv kana

2 sl kecap manis (Indoneesia magus sojakaste)

2 sl mett

soola ja musta pipart

1-2 sl seesamiseemneid

Lisand:

250 g suhkruherneid

3-4 porgandit

1 sl õli

veidi seesamiõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuivata kana köögipaberiga kuivaks. Maitsesta kana seest soola ja pipraga. Aseta kana ahjupannile.

Sega mesi sojakastmega, pintselda sellest pool kanale. Aseta kana 190-kraadisesse ahju ja küpseta umbes tund aega alumisel siinil. Pintselda kana aeg-ajalt ülejäänud mee-sojaseguga.

Puista peaaegu valmis kanale seesamiseemned ning küpseta veel 10 minutit.

Kontrolli kana küpsust nii: torka kanakintsu paksemasse osasse noaga auk ja vaata, et lihamahl oleks selge. Kui lihamahl on verine, siis küpseta veel.

Lisand: lõika suhkruherned juppideks ja porgandid õhukesteks laastudeks. Kuumuta mõlemaid paar minutit pannil õlis, siis sega juurde tilk seesamiõli. Maitsesta soola-pipraga.

Serveeri riisiga.

Loe veel:

Retsept on Taani ajakirjast Femina (40/1998, Kinesisk kylling med sprode gronsager). Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina

 

LISA KOMMENTAAR

ilsu
postitatud 16.09.2009 15:52

Väga maitsev sai ja ilus oli ka.

Zoozi
postitatud 14.11.2009 18:32

Lisandiks tegin külmikus leiduva vokisegu (tai), sobis hästi, juurde riis. Kana maitses kõigile, ka lastele. Kuna sojakaste sisaldas nisu, siis väiksemale tegin kanakoiva eraldi.

Zoozi
postitatud 29.08.2015 22:22

Pilt ka:

Martiina
postitatud 30.08.2015 10:06

Väga maitsev ahjukana, meeldis nii suurtele kui väikestele. Unustasin ainult seesamiseemned peale raputada.

Rait Kukk
postitatud 25.01.2021 07:51

Sojakastme ja meega ei saa eksida.