Hernepüreesupp suitsukanaga

Lihtsalt ja kiirelt valmiv hernesupp paitab hellalt maitsemeeli. Sobib eelroaks või koos hea leivaga kergeks eineks.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

450 g külmutatud rohelisi herneid

5 dl kanapuljongit

1 suitsutatud kana- või kalkunikints

Valmistamine

Pane külmunud herned kanapuljongiga keema. Keeda vaiksel tulel 10 minutit. Püreesta supp sauseguriga kreemjaks. Soovi korral vedelda supp puljongiga.

Eemalda suitsutatud kanakintsult nahk ja rebi liha väiksemateks tükkideks.

Serveeri suppi koos kanalihaga.

Loe veel:


Retsept on ajakirjast Kodu & Aed (veebruar 2009). Pildi tegi Uduvihm.

LISA KOMMENTAAR

Uduvihm
postitatud 21.11.2011 19:43

Värvilt tuli väga kaunis. Kahjuks mulle ei maitsenud, abikaasa ka väga vaimustuses ei olnud. Aga kui inimesele meeldivad üldiselt külmutatud herned väga - siis ilmselt maitseb see supp ka. Minule passivad herned eelkõige ikka värskel kujul ja seega oli selline hernekogus minu jaoks pisut koormav (tahtsingi katsetada, et kuidas sobib).