Kookosriis

Kookoseriis sobib lisandiks erinevate vürtsikate (india) roogade juurde.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

450 g jasmiini- või basmati riisi

leotamiseks vett

25 g võid

8 dl kookospiima (2x400g)

1 tl soola

Valmistamine

Pane riis kaussi, kata külma veega ja lase tund aega seista. Siis kurna hoolega.

Sulata paksupõhjalises potis või keskmisel kuumusel. Lisa riis, sega läbi ja kuumuta 2-3 minutit.

Lisa kookospiim ja sool. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel ilma kaaneta potis, kuni kogu kookospiim on riisi sisse imendunud.

Kata pott kaanega, keera tuli hästi madalaks ja lase riisil veel umbes 10 minutit aurus küpseda, kuni riis on pehme.

Serveeri kohe.

Retsept on iiri autori Rachel Alleni raamatust "Rachel's Favourite Food for Friends"

LISA KOMMENTAAR