Kookoseriis sobib lisandiks erinevate vürtsikate (india) roogade juurde.
450 g jasmiini- või basmati riisi
leotamiseks vett
25 g võid
8 dl kookospiima (2x400g)
1 tl soola
Pane riis kaussi, kata külma veega ja lase tund aega seista. Siis kurna hoolega.
Sulata paksupõhjalises potis või keskmisel kuumusel. Lisa riis, sega läbi ja kuumuta 2-3 minutit.
Lisa kookospiim ja sool. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel ilma kaaneta potis, kuni kogu kookospiim on riisi sisse imendunud.
Kata pott kaanega, keera tuli hästi madalaks ja lase riisil veel umbes 10 minutit aurus küpseda, kuni riis on pehme.
Serveeri kohe. Retsept on iiri autori Rachel Alleni raamatust "Rachel's Favourite Food for Friends"
Kookosriis
Kookoseriis sobib lisandiks erinevate vürtsikate (india) roogade juurde.