Sidruni-tüümianikana

Itaaliapärane pikantne sidrunikana maitseb hästi koos sidruniviilude ja keedetud riisi või kartulitega. Veinikastmes kanaroog valmib kiiresti ja vähese vaevaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 kanafileed

1 dl nisujahu

praadimiseks õli

soola ja musta pipart

1 sidrun

kimp värsket tüümiani e. aed-liivateed

1 dl kuiva valget veini

1 sl vedelat mett

50 g võid

Serveerimiseks:

keedetud riisi või kartuleid

Valmistamine

Lõika kanafileed väiksemateks tükkideks ja veereta neid jahus.

Kuumuta pannil õli ning pruunista fileed mõlemalt poolt. Maitsesta soola-pipraga.

Riivi juurde sidruni kollane koor ja pressi mahl. Lisa hakitud tüümian, vein ja mesi ning hauta rooga 10 minutit kaane all. Keera kanafileetükke vahepeal.

Tõsta pann tulelt, lisa või ja lase kaane all sulada.

Serveeri kohe koos sidruniviilude ja riisi või kartulitega.

Loe veel:

Retsept on mugandatud 100 rooga sarja raamatust "Linnuliha" (2005, Suitsu, Virkus, Kang), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 16.03.2009 12:04

Mina sain selle retsepti kunagi ühest kokasaatest.Väga lihtne teha,maitsev roog.Sobib ka pidulikumaks juhuks. Ise kasutan tavaliselt kintsu, ilma naha ja kondita

Pille
postitatud 01.02.2023 08:48

Zoozi saadetud foto:

Yahna
postitatud 28.07.2009 09:17

Rooga serveerisin keedetud brokolitega, mis sobis maitsva hapuka kanalihaga imehästi.