2 sl koprasaba
1.25 dl äädikat
1 sl soola
Järgmisel päeval:2 tl söögisoodat
2 l vett
4 sl nisujahu
0.5 tl soola
0.25 tl musta pipart
4 sl võid
4 sl šerrit või veini
1 tl sinepipulbrit
1 tl suhkrut
küüslaugupulbrit
1 sl Worcesteri kastet
Eemalda koprasabadelt nahk, puhasta hoolega ja pese soolveega hoolega puhtaks. Leota üle öö külmas vees, kuhu on lisatud äädikat ja soola.
Järgmisel päeval võta koprasaba soolveest välja, pese puhtaks. Pane potti, kalla peale soodaga segatud vesi ning kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda vaikse podinaga 10 minutit. Kurna.
Kasta koprasabad soola ja pipraga maitsestatud jahusse.
Sulata või paksupõhjalises potis ning prae koprasabad madalal kuumusel pehmeks.
Sega vein sinepi, suhkru, küüslaugupulbri ja Worchesteri kastmega. Lisa koprasabadele ja keeda veel tasasel tulel 10 minutit aeg-ajalt segades.
Allikas: "Northern Cookbook", Eleanor A. Ellis (toimetaja), Indian Affairs and Northern Development, Ottawa 1973
NB! Kõvavõitu naha eemaldamiseks koprasabalt hoia seda süte kohal või kuumal pliidil umbes 10 minutit, pidevalt keerates, kuni nahk "villi" läheb ja siis maha koorub.
Praetud koprasaba
Kanada indiaanlaste retsept koprasaba valmistamiseks.